Casper

CASPER

Mitt namn är Casper Lindholm och jag bor i Åtvidaberg, Östergötland. Jag är 22 år arbetar på dagarna som snickare. Vid 12 års ålder fick jag upp ögonen för motocross och sedan dess har det varit en stor del av mitt liv. Jag är en person som gillar att hålla igång och träna, mycket cykel och löpning bl.a.


Första gången jag kom i kontakt med Fyslandslaget var i Eksjö på en uttagning för ett motocross-team. Björn hjälpte till med träning och fystester.

Vi genomförde ett par pass ihop och fick väldigt bra kontakt med varandra. Detta ledde senare till att vi spenderade tre månader ihop i Spanien där vi tränade både fys, kondition och crossåkning.


Jag har alltid haft ett stort intresse för att träna men har inte varit speciellt insatt i vad träning egentligen handlar om. Det är så mycket mer än bara själva träningspasset man behöver för att få resultat. Med hjälp av Björn och Fyslandslaget har vi tillsammans genomfört fystester med jämna mellanrum för att se vad som kan förbättras och vad som faktiskt har blivit bättre under tidens gång. Jag har med hjälp från Fyslandslaget fått en större inblick i vad träning betyder och vad det innehåller.


Tillsammans med Fyslandslaget har jag utformat ett varierat träningsprogram som innehåller intervallträning, cykling, crossåkande och gymträning. Jag har hela tiden haft kontakt med Björn och vi har tillsammans reglerat träningsschemat beroende på hur kroppen känns. Det ser jag som en stor fördel eftersom man ibland behöver en vilodag mellan träningspassen.


Gymträningen tycker jag är intressant för den har innehållit mycket koordination och stretching, något som jag inte gjort speciellt ofta innan. De flesta övningar har inte varit tunga men ändå väldigt givande.

Gymträningen har också gett mig en starkare kropp överlag. Det blir en varierande träning som gett mig resultat i min satsning inom motocross. Numera har jag märkt att många av övningarna jag fått tilldelade ger mig resultat även utanför crossbanan, jag mår bättre även när jag inte tränar och håller mig hel och frisk lättare.


Utveckling


Jag har en plan på två år som innehåller topp fem placeringar i motocross-SM 2019. Under det året ska jag också stå på pallen i olika tävlingar. Målet känns för mig rimligt med de förutsättningar jag har och med hjälp av Fyslandslaget vet jag att det inte är omöjligt att lyckas i sin satsning.