Elin

ELIN

Elin Ronström Persson född året 1978.


Jag har tränat med Sofie sedan 2016.

Har alltid tränat och tyckt om att röra på mig. Det fick en ny dimension sommaren 2015 när jag var med om en olycka och skada mitt knä riktigt illa, ett par frakturer och ett korsbands fäste släppte. Vi lever som tur var i ett land med fantastiskt duktig och kunnig sjukvårdspersonal som lappade ihop mig med 17 skruv och två plattor och sa att detta kommer ta tid innan du är tillbaka om du kommer tillbaka helt. De var som att sätta en ”nål i ögat” klart jag skall tillbaka var min tanke och det har varit en otroligt tuff och lång väg.

Min fösta tid efter olyckan gick jag hos sjukgymnast som sedan släppte det vidare till PT, det har varit en stor hjälp  att de jobbat så lika och haft samma inställning till träningen.


När jag började träna hösten 2015 var det mest att få tillbaka min rörlighet och få musklerna att börja jobba, styrke och vatten träning i 3 månader. Sen var det där med att våga lita på att knät verkligen håller om man belastar det. Så det Sofie och jag jobbade jätte mycket med var funktionell träning att kunna böja knät att kunna belasta rätt och att övriga kroppen gör som man ber den om och få allt att komma igång igen och att varje muskel jobbar på! Jag har varit på väg att ge upp och varit så ledsen men då har Sofie alltid funnit där och vi har hittat nya vägar att gå och nya övningar som fungerat just då!

Idag har jag kommit så pass tillbaka att jag kan träna inte bara med min egen kropp utan också med vikter och göra det mesta som innan, kan inte hoppa och springa så där jätte bra.


Jag har lärt mig otroligt mycket på min resa, tålamod och envishet är det jag vunnit på. Jag hade aldrig varit där jag är idag om jag inte haft Sofie med på min resa och den är inte slut ännu på länge om den någonsin tar slut.


Tack för all hjälp och din fantastiska energi som du alltid har.