Ida

IDA

Min resa som löpare startade när jag bestämde mig för att hoppa på en löparkurs där jag och tre andra personer skulle träna tillsammans under 12 tillfällen ledda av Sofie Kindberg som är personlig tränare och löpcoach. Skrämmande för mig just då men såhär i efterhand det absolut bästa beslutet jag har tagit i mitt liv. Det var under dom här veckorna tillsammans med gänget som jag insåg att löpning handlar om så mycket mer än att bara försöka plåga sig runt 5-kilomertersslingan utan att gå och redan vid målgång ha ångest inför nästa pass ute i spåret.

Vid det första tillfället fick var och en av oss sätta upp ett personligt mål inom löpningen som vi ville uppnå.  Jag spände bågen och satte ett tidsmål, att springa milen under 50 minuter! En drömgräns som kändes långt borta för mig då. Jag fick lära mig om allt ifrån löpteknik till intervallträning till inställning. Jag gjorde en stor utveckling och redan halvvägs in på kursen så nådde jag mitt mål.

Visst är kunskap, målsättning och resultat fantastiskt men det som jag huvudsakligen tar med mig från den här perioden tillsammans med gänget är gemenskapen och glädjen. Dels att ha en coach som både stöttar och pushar en och sedan att dela detta med likasinnade människor som brinner lika mycket för det här som en själv.

Att ta hjälp av en kunnig tränare och träna tillsammans med andra har definitivt varit en stor framgångsfaktor för mig. Jag klarar att ta ut mig på ett bättre sätt och pusha mig själv hårdare som jag inte klarar på egen hand och dessutom så blir passen 100 gånger roligare att genomföra!

Mitt intresse för löpning har bara blivit större ju mer jag har sprungit. Jag känner att jag förbättrar mig hela tiden. Sofie som numera både är min coach och vän har varit extremt betydelsefull för mig under resans gång. Hon hjälper mig att lägga upp träningen på ett smart sätt, för att jag ska utvecklas och hålla mig skadefri. Framförallt så får hon mig att tro på mig själv att jag kan lyckas med mina mål.

Målsättning är viktigt för mig. I år 2018 är mitt stora mål Lidingöloppet 30 kilometer i slutet av september. Jag sprang det för första gången förra året, då var målet att ta sig i mål och det var en riktigt tuff utmaning, men jag fick mersmak! i år vill jag komma tillbaka ännu bättre förberedd både fysiskt och mentalt och eventuellt kunna kapa några minuter.  För att klara av det här målet är fokus i min träning just nu långpass, backintervaller och styrketräning. Dessa nyckelpass i kombination med lugn och skön distanslöpning så ger jag mig själv alla förutsättningar att lyckas med mitt mål!

Löpningen ger mig så fantastiskt mycket, styrka, glädje och självförtroende. Inte minst ger den mig energi, såklart till träning med lika mycket till livet i övrigt och utmaningar som dyker upp längs vägen. Jag önskar att alla kan få hitta någon form av fysisk aktivitet som ger en lika mycket energi och glädje så som löpningen ger mig, vad det än är.  Gör din grej och tro på det du gör!