Katarina

KATARINA

Jag har sedan unga år tränat mycket. Mestadels spelat tennis men varit mycket av en ”allätare”.

Desto äldre jag blev – är 56 år - och desto mera jag jobbade så förändrades både kroppen, vikten och möjligheten till kontinuerlig träning.

För varje år som gick, gick jag upp något kilo i vikt. Sommaren 2017 kände jag att det fick vara nog. Jag trivdes inte längre med mig själv och min kropp.


Jag reste till Gotland och träffade Sofie. Hon ställde en mängd relevanta frågor som:

Vilka mål har du?

Hur ser din vardag ut?

Vad tycker du om att göra? Mm

Efter intervjun gjorde vi ett test för att få ett antal utgångsvärden. Tävlingsmänniska som jag är var det viktigt att ha en tydlig målbild men också en person som kunde peppa mig på olika sätt. Då jag bor i Stockholm och Sofie på Gotland så bestämde vi att jag skulle ”rapportera” på söndagarna. Jag skulle både tala om hur veckan som gått fortlöpt – både med träningen och kostvanorna - men också hur jag planerat den kommande veckan. Jag märkte att det blev svårt att maila Sofie hur jag planerat och sedan inte leva upp till det. För mig blev det den positiva ”moroten” jag behövde för att orka hålla ut i tre månader.


När det gäller kosten var den stora förändringen inga kolhydrater och mindre portioner. Jag är egentligen ingen godismänniska men gillade att unna mig chips mm. Någon öl och också lite vin på helgen var ju också gott. Det blev en stor förändring! Jag fick unna mig vid en måltid i veckan så det handlade om att bestämma mig när den måltiden skulle ligga.

Jag kämpade på vecka för vecka. Vissa veckor var tuffare än andra då jag har ett jobb där jag tillbringar många dagar på konferensanläggningar med begränsade träningsmöjligheter och fet restaurangmat.


När det gäller träningen så var målet tre gympass á 1h per vecka och 10.000steg per dag. Dagarna på konferensanläggningar fick det bli promenad och gym när jag var på hemmaplan. Sofie försåg mig med tre olika styrkepass på fil i dropbox. Varje övning aktiverar minst två muskelgrupper vilket gjorde att träningen blev effektiv och jag var klar på en timme. Alla övningarna var anpassade/skräddarsydda efter de mål vi tillsammans satt upp.

Resultaten kom fort! Jag gick ner mellan 0,5-1kg per vecka och även omfånget minskade.


Jag vägde och mätte mig en gång per vecka – söndag morgon. Mailade Sofie och fick positiv pepp tillbaka.

Mitt mål var att gå från 73kg till 65-67kg. Omfånget ville jag minska till under 80cm då det är ett kritiskt mått för oss kvinnor.

Idag – 6 månader efter avslutat program – väger jag 66 kg och har ett omfång på 73cm. Idag äter jag allt men håller tre mål – plus något mellanmål - om dagen och tänker på mängden. 10.000steg per dag är svårt att hålla till 100% men det är fortfarande mitt mål. Gym eller olika styrkepass 2-3 ggr per vecka håller jag också.

Jag mår så mycket bättre idag och trivs med mig själv och min kropp.


Tack Sofie för din hjälp och ditt stöd som har hjälpt mig att komma dit jag är idag.